Newsletter   Secure Checkout   View Cart (0 items)  
Search:    Welcome Guest! Save up to 30-40% on most items with our awesome everyday discounts!

De kadasterkaarten van Popp: een sleutel tot uw lokale geschiedenis: Historische geografie van Aarschot, Asse, Halle en Tienen aan de hand van de kadasterkaarten ... uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant) [Paperback]

By W. Ronsijn (Author)
Our Price $ 18.90  
Retail Value $ 27.00  
You Save $ 8.10  (30%)  
Item Number 186856  
Buy New $18.90
Quantity:
Out Of Stock!
Currently Out Of Stock
Currently unavailable...

Item description for De kadasterkaarten van Popp: een sleutel tot uw lokale geschiedenis: Historische geografie van Aarschot, Asse, Halle en Tienen aan de hand van de kadasterkaarten ... uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant) by W. Ronsijn...

Hoe zag uw gemeente eruit in het midden van de 19de eeuw? Wat rest er nog van de oude dorpskern, van een moeras, waterloop of bosgebied? Wie was de eigenaar van het perceel waar u nu woont? Waar bevonden zich de akkerlanden, weiden, woonhuizen, fabrieken...? De kadasterkaarten van Philippe Christian Popp (1805-1879) geven u een antwoord op deze vragen. De Atlas cadastral parcellaire de la Belgique van Popp is een doorsnede, een tijdsopname van bijna elke gemeente rond 1860. De kaarten en leggers geven erg volledige informatie over het onroerend goed en over elke eigenaar van die goederen. Een schat aan informatie voor de geschiedenis van uw gemeente. In de publicatie De kadasterkaarten van Popp: een sleutel tot uw lokale geschiedenis van Wouter Ronsijn, leest u meer over de ontstaansgeschiedenis en de toepassingsmogelijkheden van de Poppkaarten en -leggers. Om het wat concreter te maken, worden vier Vlaams-Brabantse gemeenten aan een voorbeeldanalyse onderworpen, telkens vanuit een specifieke invalshoek: landschap (Aarschot), huizenbestand (Asse), landbouw (Halle), industrialisering en verstedelijking (Tienen). Er wordt tevens een aanzet gegeven tot een meer vergelijkend onderzoek van de verschillende Vlaams-Brabantse regio's. Deze publicatie is een werkinstrument! U vindt er heel wat praktische informatie in terug om mee aan de slag te gaan: een lijst van Poppkaarten van Vlaams-Brabant en hun belangrijkste bewaarplaatsen, een overzicht van de gebruikte databanken en een thematische bibliografie. En als kers op de taart krijgt u een cd-rom met de Poppkaarten en -leggers van de besproken gemeenten. Deze publicatie werd gerealiseerd door het Liberaal Archief vzw in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant en is het eerste nummer in de reeks 'Accenten uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant'.Promise Angels is dedicated to bringing you great books at great prices. Whether you read for entertainment, to learn, or for literacy - you will find what you want at promiseangels.com!

Item Specifications...


Studio: Peeters Publishers
Pages   148
Est. Packaging Dimensions:   Length: 9.4" Width: 6.5" Height: 0.4"
Binding  Softcover
Release Date   Dec 1, 2007
Publisher   Peeters Publishers
ISBN  9042920483  
ISBN13  9789042920484  


Availability  0 units.


More About W. Ronsijn


Register your artisan biography and upload your photo! Are You The Artisan or Author behind this product?
Improve our customers experience by registering for an Artisan Biography Center Homepage.Product Categories

1Books > Subjects > History > Europe > General
2Books > Subjects > History > Europe
3Books > Subjects > History > World > General
4Books > Subjects > History > WorldReviews - What do customers think about De kadasterkaarten van Popp: een sleutel tot uw lokale geschiedenis: Historische geografie van Aarschot, Asse, Halle en Tienen aan de hand van de kadasterkaarten ... uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant)?

Be the first to write a review about De kadasterkaarten van Popp: een sleutel tot uw lokale geschiedenis: Historische geografie van Aarschot, Asse, Halle en Tienen aan de hand van de kadasterkaarten ... uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant)Ask A Question or Provide Feedback regarding De kadasterkaarten van Popp: een sleutel tot uw lokale geschiedenis: Historische geografie van Aarschot, Asse, Halle en Tienen aan de hand van de kadasterkaarten ... uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant)


Item Feedback and Product Questions
For immediate assistance call 888.395.0572 during the hours of 10am thru 8pm EST Monday thru Friday and a customer care representative will be happy to help you!

Help us continuously improve our service by reporting your feedback or questions below:

I have a question regarding this product
The information above is incorrect or conflicting
The page has misspellings or incorrect grammar
The page did not load correctly in my browser or created an error.

Email Address:
Anti Spam Question. To combat spammers we require that you answer a simple question.
What color is the sky?
Leave This Blank :
Do Not Change This Text :Add This Product Widget To Your Website

Looking to add this information to your own website? Then use our Product Widget to allow you to display product information in a frame that is 120 pixels wide by 240 pixels high.

    Copy and paste the following HTML into your website and enjoy!Order toll-free weekdays 10am thru 10pm EST by phone: 1-888-395-0572 (Lines are closed on holidays & weekends.)
Customer Service | My Account | Track My Orders | Return Policy | Request Free Catalog | Email Newsletter


Resources
Gift Certificates
RSS Feeds
Corporate
About Us
Contact Us
Policies
Terms Of Use
Privacy Policy