Newsletter   Secure Checkout   View Cart (0 items)  
Search:    Welcome Guest! Save up to 30-40% on most items with our awesome everyday discounts!

Zwarte indianen en hun symbolen Het magisch-religieuze systeem van de Garifuna van de Baai van Tela, Honduras (Annua Nuntia Lovaniensia) [Paperback]

By V Neckebrouck (Author)
Our Price $ 60.90  
Retail Value $ 87.00  
You Save $ 26.10  (30%)  
Item Number 187467  
Buy New $60.90
Quantity:
Out Of Stock!
Currently Out Of Stock
Currently unavailable...

Item description for Zwarte indianen en hun symbolen Het magisch-religieuze systeem van de Garifuna van de Baai van Tela, Honduras (Annua Nuntia Lovaniensia) by V Neckebrouck...

Dit boek is gebaseerd op de resultaten van langdurig en intensief antropologisch veldwerk onder de Garifuna van de Baai van Tela gelegen aan de Atlantische kust van de Centraal-Amerikaanse Republiek Honduras. Het is de eerste uitvoerige studie van het magisch-religieuze systeem van dat volk dat ontstond in de zeventiende eeuw op het eiland San Vicente uit de kruising van een Afrikaanse en een Amerindiaanse populatie. behandelt de geschiedenis, het identiteitsbesef, de sociale structuur, het economisch leven en de fundamentele beginselen van het waardesysteem van de Garifuna. Speciale aandacht wordt besteed aan de manier waarop deze kustbewoners de ruimte omvormen tot woongebied en aan de symbolisering van dat proces. In een tweede deel worden de verschillende bewoners van het Garifuna pantheon voorgesteld: God, Christus en de katholieke heiligen huizen er zij aan zij met traditionele natuurgeesten, hulpgeesten en voorvaderen. Waar vroegere studies nauwelijks melding maakten van de duivel, stelt dit onderzoek ruim de specifieke bemiddelende functie in het licht die dat personage vervult in het dagelijkse leven van een bevolking ten prooi aan de gevolgen van diepgaande socio-culturele verandering. Deel drie handelt over het Garifuna sjamanisme, terwijl het laatste deel gewijd is aan de religieuze rituelen, in het bijzonder aan de bij de Garifuna zo belangrijke dodencultus met als hoogtepunt de dugu. Het was bekend dat bij de Garifuna sjamanen bedrijvig zijn, maar in dit boek worden voor het eerst de roeping, de vorming, de activiteiten, de sociale positie en het sexueel statuut van deze religieuze experten, evenals hun verhouding tegenover het christendom, uitvoerig beschreven. Ook van het dagenlange complexe dugu ritueel vindt men hier de eerste uitgebreide beschrijving en dito interpretatie. diachronische dimensie, de voorbeeldige gedetailleerde etnografie, de gedurfde maar evenwichtige interpretatie van de symbolische aspecten van de cultuur, de diepgang van de psychologische analyse en van de antropologische inzichten maken Zwarte indianen en hun symbolen tot een standaardwerk onder de Caribische studies en voor lange jaren de referentie voor alle verder onderzoek bij de Garifuna. Voor niet-specialisten vormt de lectuur van dit vlot geschreven boek bovendien een boeiende en verrassende ontdekkingstocht (Peeters 2002)Promise Angels is dedicated to bringing you great books at great prices. Whether you read for entertainment, to learn, or for literacy - you will find what you want at promiseangels.com!

Item Specifications...


Language: English
Studio: Peeters Publishers
Pages   916
Binding  Softcover
Release Date   Dec 1, 2002
Publisher   David Brown
ISBN  9042912456  
ISBN13  9789042912458  


Availability  0 units.


More About V Neckebrouck


Register your artisan biography and upload your photo! Are You The Artisan or Author behind this product?
Improve our customers experience by registering for an Artisan Biography Center Homepage.Product Categories

1Books > Foreign Language Books > Dutch
2Books > Subjects > History
3Books > Subjects > Religion & Spirituality > Christianity > Catholicism
5Books > Subjects > Religion & Spirituality > Christianity > Church History
7Books > Subjects > History > Americas > Central America > HondurasReviews - What do customers think about Zwarte indianen en hun symbolen Het magisch-religieuze systeem van de Garifuna van de Baai van Tela, Honduras (Annua Nuntia Lovaniensia)?

Be the first to write a review about Zwarte indianen en hun symbolen Het magisch-religieuze systeem van de Garifuna van de Baai van Tela, Honduras (Annua Nuntia Lovaniensia)Ask A Question or Provide Feedback regarding Zwarte indianen en hun symbolen Het magisch-religieuze systeem van de Garifuna van de Baai van Tela, Honduras (Annua Nuntia Lovaniensia)


Item Feedback and Product Questions
For immediate assistance call 888.395.0572 during the hours of 10am thru 8pm EST Monday thru Friday and a customer care representative will be happy to help you!

Help us continuously improve our service by reporting your feedback or questions below:

I have a question regarding this product
The information above is incorrect or conflicting
The page has misspellings or incorrect grammar
The page did not load correctly in my browser or created an error.

Email Address:
Anti Spam Question. To combat spammers we require that you answer a simple question.
What color is the sky?
Leave This Blank :
Do Not Change This Text :Add This Product Widget To Your Website

Looking to add this information to your own website? Then use our Product Widget to allow you to display product information in a frame that is 120 pixels wide by 240 pixels high.

    Copy and paste the following HTML into your website and enjoy!Order toll-free weekdays 10am thru 10pm EST by phone: 1-888-395-0572 (Lines are closed on holidays & weekends.)
Customer Service | My Account | Track My Orders | Return Policy | Request Free Catalog | Email Newsletter


Resources
Gift Certificates
RSS Feeds
Corporate
About Us
Contact Us
Policies
Terms Of Use
Privacy Policy