Newsletter   Secure Checkout   View Cart (0 items)  
Search:    Welcome Guest! Save up to 30-40% on most items with our awesome everyday discounts!
De Bosman Case. Einde van het transfertijdperk? (ReeksaEuropeesaRecht) [Paperback]

De Bosman Case. Einde van het transfertijdperk? (ReeksaEuropeesaRecht) [Paperback]

By R. Blanpain (Author)
Our Price $ 40.60  
Retail Value $ 58.00  
You Save $ 17.40  (30%)  
Item Number 183368  
Buy New $40.60
Quantity:
Out Of Stock!
Currently Out Of Stock
Currently unavailable...

Item description for De Bosman Case. Einde van het transfertijdperk? (ReeksaEuropeesaRecht) by R. Blanpain...

Op 20 september 1995 gaf Advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie Carl Otto Lenz het volgend advies in de zaak J.M. Bosman: beroepssporters, einde contract, zijn vrij een andere club-werkgever te kiezen, zonder dat daarvoor geld kan worden gevraagd en de speler geblokkeerd kan worden en dat de beperking spelers van andere EG Landen op te stellen ongeoorloofd is, als strijdig met het recht van vrij verkeer van werknemers (art. 48). Afspraken in dit verband tussen clubs en bonden om die beperking hard te maken zijn nietig en zelfs aan Europese sancties onderworpen. gewijzigd. de Europese Commissie terzake reeds stelden. van Justitie dit advies volgt en deze uitspraak bindend recht wordt waar elke speler en club zich kan op beroepen voor de eigen nationale rechter. Het is dus aangewezen reeds na te denken over de draagwijdte en de mogelijke gevolgen van het komende arrest. deze uitspraak enkel voor de 15 landen van de EU of ook voor de landen van de Europese Economische Ruimte (Noorwegen...)? Welke zijn de gevolgen ten aanzien van de andere Europese landen en wereldwijd? Geldt het arrest voor vreemdelingen, die in EU landen spelen? Dienen de UEFA en FIFA reglementen aangepast? Geldt een dergelijke uitspraak met terugwerkende kracht? Wat is de rol van de Europese Commissie, die over de naleving van het arrest dient te waken? Kan de Commissie een dwangsom van 100.000 ECU per dag opleggen aan de club van Leeuwarden, de Nederlandse Voetbalbond en de UEFA indien de Deense speler Jeppe Tengbjerg zijn overgang niet bekomt naar de Deense club Naestved IF? Zijn de lopende overeenkomsten geldig? Ook, wat is de weerslag op het Belgische transfersysteem? om voor de sport een speciale behandeling te voorzien, zoals de Bonden blijken te vragen? antwoord te geven (Peeters 1996)Promise Angels is dedicated to bringing you great books at great prices. Whether you read for entertainment, to learn, or for literacy - you will find what you want at promiseangels.com!

Item Specifications...


Studio: Peeters Publishers
Pages   389
Binding  Softcover
Release Date   Jan 1, 1996
Publisher   David Brown
ISBN  9068317962  
ISBN13  9789068317961  


Availability  0 units.


More About R. Blanpain


Register your artisan biography and upload your photo! R. Blanpain was born in 1932.

Are You The Artisan or Author behind this product?
Improve our customers experience by registering for an Artisan Biography Center Homepage.Product Categories

2Books > Subjects > Religion & SpiritualityReviews - What do customers think about De Bosman Case. Einde van het transfertijdperk? (ReeksaEuropeesaRecht)?

Be the first to write a review about De Bosman Case. Einde van het transfertijdperk? (ReeksaEuropeesaRecht)Ask A Question or Provide Feedback regarding De Bosman Case. Einde van het transfertijdperk? (ReeksaEuropeesaRecht)


Item Feedback and Product Questions
For immediate assistance call 888.395.0572 during the hours of 10am thru 8pm EST Monday thru Friday and a customer care representative will be happy to help you!

Help us continuously improve our service by reporting your feedback or questions below:

I have a question regarding this product
The information above is incorrect or conflicting
The page has misspellings or incorrect grammar
The page did not load correctly in my browser or created an error.

Email Address:
Anti Spam Question. To combat spammers we require that you answer a simple question.
What color is the sky?
Leave This Blank :
Do Not Change This Text :Add This Product Widget To Your Website

Looking to add this information to your own website? Then use our Product Widget to allow you to display product information in a frame that is 120 pixels wide by 240 pixels high.

    Copy and paste the following HTML into your website and enjoy!Order toll-free weekdays 10am thru 10pm EST by phone: 1-888-395-0572 (Lines are closed on holidays & weekends.)
Customer Service | My Account | Track My Orders | Return Policy | Request Free Catalog | Email Newsletter


Resources
Gift Certificates
RSS Feeds
Corporate
About Us
Contact Us
Policies
Terms Of Use
Privacy Policy