Newsletter   Secure Checkout   View Cart (0 items)  
Search:    Welcome Guest! Save up to 30-40% on most items with our awesome everyday discounts!
Geuren en kleuren Een sociale en economische geschiedenis van Vlaams-Brabant, 19de en 20ste eeuw [Hardcover]

Geuren en kleuren Een sociale en economische geschiedenis van Vlaams-Brabant, 19de en 20ste eeuw [Hardcover]

Our Price $ 30.10  
Retail Value $ 43.00  
You Save $ 12.90  (30%)  
Item Number 187614  
Buy New $30.10
Quantity:
Out Of Stock!
Currently Out Of Stock
Currently unavailable...

Item description for Geuren en kleuren Een sociale en economische geschiedenis van Vlaams-Brabant, 19de en 20ste eeuw by P. Heyrman...

Geuren en kleuren. Een sociale en economische geschiedenis van Vlaams-Brabant, 19de en 20ste eeuw Heyrman gelegen in het land. Dit boek presenteert de resultaten van een nieuw historisch en economisch onderzoek naar het samenspel van geografische kenmerken, de ontwikkeling van bevolking en infrastructuur, ondernemerschap en sociale bewegingen, die de sociale en economische ontwikkeling van de provincie bepaald hebben. Vlaams-Brabant was en is een groene provincie. De landbouw bepaalde het landschap, het verstedelijkingsproces, de industrialisatie en misschien zelfs de mentaliteit. In de zee van groen vormden de steden kleine industriele eilanden, waar landbouwproducten bewerkt werden. De geuren van mout en suiker hangen reeds meer dan tweehonderd jaar over deze steden. De grijze steenwegen, blauwe kanalen en roestbruine spoorwegen vormden de hefboom voor de economische ontwikkeling van Vlaams-Brabant. De centrale ligging van de provincie heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de omschakeling van een industrie- naar een diensteneconomie. Tegelijkertijd vormt de verkeersknoop een steeds nijpender probleem. Vlaams-Brabant gebleven. De provincie is een lappendeken. Er zijn zes regio's te onderscheiden - Hageland, Haspengouw, Leuven, Pajottenland, Vilvoorde en Zenne & Zonien - elk met hun eigen geur en kleur. Brussel was en blijft een belangrijk centrum, met grote economische uitstraling en aantrekkingskracht. De sociale bewegingen - de blauwe liberale, de rode socialistische, de gele of groene katholieke - hadden het aartsmoeilijk om in de besloten leefwereld van Vlaams-Brabant binnen te dringen, maar hebben uiteindelijk allemaal hun plaats veroverd. De sociale en economische ontwikkeling van Vlaams-Brabant werd evenzeer bepaald door lokale factoren als door landelijke en internationale ontwikkelingen. Aan die interactie besteden de auteurs van dit boek dan ook ruimschoots aandacht (Peeters 2001)Promise Angels is dedicated to bringing you great books at great prices. Whether you read for entertainment, to learn, or for literacy - you will find what you want at promiseangels.com!

Item Specifications...


Studio: Peeters Publishers
Pages   400
Binding  Hardcover
Release Date   Sep 1, 2001
Publisher   Peeters
ISBN  9042910682  
ISBN13  9789042910683  


Availability  0 units.


More About P. Heyrman


Register your artisan biography and upload your photo! Are You The Artisan or Author behind this product?
Improve our customers experience by registering for an Artisan Biography Center Homepage.Product Categories

1Books > Subjects > History > Europe > General
2Books > Subjects > History > EuropeReviews - What do customers think about Geuren en kleuren Een sociale en economische geschiedenis van Vlaams-Brabant, 19de en 20ste eeuw?

Be the first to write a review about Geuren en kleuren Een sociale en economische geschiedenis van Vlaams-Brabant, 19de en 20ste eeuwAsk A Question or Provide Feedback regarding Geuren en kleuren Een sociale en economische geschiedenis van Vlaams-Brabant, 19de en 20ste eeuw


Item Feedback and Product Questions
For immediate assistance call 888.395.0572 during the hours of 10am thru 8pm EST Monday thru Friday and a customer care representative will be happy to help you!

Help us continuously improve our service by reporting your feedback or questions below:

I have a question regarding this product
The information above is incorrect or conflicting
The page has misspellings or incorrect grammar
The page did not load correctly in my browser or created an error.

Email Address:
Anti Spam Question. To combat spammers we require that you answer a simple question.
What color is the sky?
Leave This Blank :
Do Not Change This Text :Add This Product Widget To Your Website

Looking to add this information to your own website? Then use our Product Widget to allow you to display product information in a frame that is 120 pixels wide by 240 pixels high.

    Copy and paste the following HTML into your website and enjoy!Order toll-free weekdays 10am thru 10pm EST by phone: 1-888-395-0572 (Lines are closed on holidays & weekends.)
Customer Service | My Account | Track My Orders | Return Policy | Request Free Catalog | Email Newsletter


Resources
Gift Certificates
RSS Feeds
Corporate
About Us
Contact Us
Policies
Terms Of Use
Privacy Policy