Newsletter   Secure Checkout   View Cart (0 items)  
Search:    Welcome Guest! Save up to 30-40% on most items with our awesome everyday discounts!
Fundamentele rechten van de sportbeoefenaar. [Paperback]

Fundamentele rechten van de sportbeoefenaar. [Paperback]

By aF. Hendrickx (Author)
Our Price $ 20.30  
Retail Value $ 29.00  
You Save $ 8.70  (30%)  
Item Number 183326  
Buy New $20.30
Quantity:
Out Of Stock!
Currently Out Of Stock
Currently unavailable...

Item description for Fundamentele rechten van de sportbeoefenaar. by aF. Hendrickx...

Het arrest Bosman van het Europees Hof van Justitie heeft een aantal aardverschuivingen teweeg gebracht in de sportwereld. Het arrest zet een punt achter de juridische strijd betreffende het afdwingen van het grondrecht op vrij verkeer van de beroepssporter. Met het arrest Bosman staan we aan het begin van de juridische erkenning van de fundamentele rechten van de beroepssporter. Transfersystemen zijn nietig. Maar het dossier is nog niet af. Bosman?" en "Wat is de invloed van het Europees recht op het nationaal systeem?" zijn er nog andere fundamentele vragen waarover reflexie nodig is. Waaruit bestaan de contractuele rechten en verplichtingen van de sporter? Kan een contract worden beeindigd vooraleer de duur is verstreken? Heeft een sportbeoefenaar een recht op afbeelding, waardoor hij zich kan verzetten tegen het nemen van foto's of het maken van videobeelden? Wat kan en mag een sportman verkondigen in de pers? Welke medisch-rechtelijke aspecten zijn er aan de sportbeoefening verbonden? Kan iemands keuze van geneesheer beperkt worden? Wat zijn de juridische aspecten bij het afdwingen van zijn rechten voor de rechtbank? deze uitgave zijn de teksten opgenomen die het resultaat zijn van het onderzoek naar aanleiding van de studiedag van 27 februari 1996 die dezelfde titel draagt, en die werd georganiseerd door de Belgische Vereniging voor Sportrecht (B.V.S.R.). belangrijk dat zij primeren boven andere aanspraken. Aan deze rechten kan enkel afbreuk worden gedaan in uitzonderlijke gevallen. Deze fundamentele rechten gelden uiteraard ook voor de sportwereld, die deel uitmaakt van het maatschappelijk gebeuren, en als dusdanig onderworpen is aan de gangbare rechtsregels. Met concrete voorbeelden wordt aangetoond welke oplossing het recht in bepaalde omstandigheden aangeeft. Zo wordt de arbeidsovereenkomst Bosman-Luik getoetst aan de algemeen geldende juridische beginselen. en de overeenkomst Bosman alsook het arrest van het Hof van Beroep te Luik (Peeters 1996)Promise Angels is dedicated to bringing you great books at great prices. Whether you read for entertainment, to learn, or for literacy - you will find what you want at promiseangels.com!

Item Specifications...


Studio: Peeters Publishers
Pages   182
Binding  Softcover
Release Date   Jan 1, 1996
Publisher   Peeters
ISBN  9068318454  
ISBN13  9789068318456  


Availability  0 units.


More About aF. Hendrickx


Register your artisan biography and upload your photo! Are You The Artisan or Author behind this product?
Improve our customers experience by registering for an Artisan Biography Center Homepage.Product Categories

1Books > Subjects > Law > General
2Books > Subjects > Law
3Books > Subjects > Professional & Technical > Law > General
4Books > Subjects > Professional & Technical > LawReviews - What do customers think about Fundamentele rechten van de sportbeoefenaar.?

Be the first to write a review about Fundamentele rechten van de sportbeoefenaar.Ask A Question or Provide Feedback regarding Fundamentele rechten van de sportbeoefenaar.


Item Feedback and Product Questions
For immediate assistance call 888.395.0572 during the hours of 10am thru 8pm EST Monday thru Friday and a customer care representative will be happy to help you!

Help us continuously improve our service by reporting your feedback or questions below:

I have a question regarding this product
The information above is incorrect or conflicting
The page has misspellings or incorrect grammar
The page did not load correctly in my browser or created an error.

Email Address:
Anti Spam Question. To combat spammers we require that you answer a simple question.
What color is the sky?
Leave This Blank :
Do Not Change This Text :Add This Product Widget To Your Website

Looking to add this information to your own website? Then use our Product Widget to allow you to display product information in a frame that is 120 pixels wide by 240 pixels high.

    Copy and paste the following HTML into your website and enjoy!Order toll-free weekdays 10am thru 10pm EST by phone: 1-888-395-0572 (Lines are closed on holidays & weekends.)
Customer Service | My Account | Track My Orders | Return Policy | Request Free Catalog | Email Newsletter


Resources
Gift Certificates
RSS Feeds
Corporate
About Us
Contact Us
Policies
Terms Of Use
Privacy Policy